Kako Google oglašavanje može pomoći vama ili vašoj kompaniji

FOR-FIVE-dma-BLOG-google-oglasavanje-ppc-google-pretraga-povecanje-poslovanja

Ne znamo da li ste čuli, ali najveći “gubitnici” kod oglašavanja prilikom jednog od najvećih sportskih događaja u svijetu “Super Bowla” su kompanije koje u tom periodu nisu imale aktivne (ili po naški rečeno – upaljene) Google Search (ili Bing) oglase koji bi se prikazali svaki put kada neka osoba u periodu trajanja ovog događaja online pretražuje proizvod koji se upravo reklamira putem TV-a.

Svjedoci smo nastale situacije proglašavanjem pandemije koja je prouzrokovala probleme kako u radu većine kompanija, tako i u životima pojedinaca.
Međutim, život nije stao pa samim tim kompanije traže način(e) kako poslati željenu poruku do ciljane publike i tako nastaviti svoje poslovanje u kontinuitetu – prodaju proizvoda ili usluga kao i jačanje brenda.

Vjerovatno vam se nebrojeno puta desilo da prilikom određene pretrage ili istraživanja na Google tražilici budete izloženi plaćenim Google Search oglasima. Kako sad pa to?
Ovi oglasi se nazivaju tekstualnim oglasima (text ads) i moguće ih je prepoznati po oznaci koja stoji u rezultatu pretrage.

Google Search Network (PPC advertising) - jedan od najmoćnijih kanala za oglašavanje

Kao vrlo bitan kanal oglašavanja, Google Search network nudi vam da, uz pravilno odabran strateški pristup, razrađenu taktiku, konstantno praćenje i optimizaciju, dosegnete do publike koja je zainteresovana za ono što imate da ponudite online i/ili offline.

FOR FIVE dma agencija nudi usluge Google oglašavanja na način da vama ili vašoj kompaniji pomažemo kod online pozicioniranja na Google Search tražilici (kao i drugim online platformama) kako bi se vaša oglasna poruka prikazala osobama u pravo vrijeme na pravom mjestu, u trenutku njihove potrebe za uslugom, proizvodom, savjetom ili nečim četvrtim što pretražuju, a vi im to možete ponuditi.

Uz dobro optimiziran web site (SEO optimizacija) te pravilno postavljene i redovno optimizirane Google search oglase trebali biste ubrzo vidjeti efikasnost oglašavanja putem ovog kanala. Oglašavanjem na Google Search tražilici jačate brend i imidž, postajete relevantni kod željenih pretraga, pozicionirate bolje vašu web stranicu na rezultatima pretrage (ako može bolje) i dobijate veću vidljivost.

Mi u FOR FIVE dma agenciji vjerujemo da je prilikom kreiranja marketing strategije prije starta oglašavanja bitno odrediti jasan cilj online oglašavanja te kreirati mjerljive akcije korisnika – konverzije (goal, conversions). Na osnovu istih postaje lakše mjeriti efikasnost rada i online oglašavanja.

Oni koji su razmišljali progresivno, da ne kažemo bili u trendu, imali su spremne web siteove, shopove i sada su ih samo aktivirali ili “upalili” na maksimum dok ostale kompanije traže način kako da što prije pokrenu svoje online poslovanje.

Za pokretanja Google oglasa preporučujemo (ukoliko to do sada već niste napravili):

  • Kreirati svoj web site
  • Uraditi optimizaciju web sitea (SEO optimizacija)
  • Otvoriti Google My Business račun
  • Otvoriti i aktivirati Google Analytics račun
  • Registrovati i uvezati Google Search Console
  • Otvoriti Google Ads ili drugi oglašivački račun

Ili kontaktirajte nas kako bismo vam pomogli.

bs_BA